Samarbete med Greenroom blommor & design

Bröllop dukning glamour avsnitt 4.

Att duka med höga bordsdekorationer inger ett elegant och glamoröst intryck. Att bygga på höjden kan få vilken festlokal somhelst att se elegant ut. På de första bilderna är temat guld och beige. Festlokalen var Harhska Palazet i Västerås. Som ni ser så har det här brudparet valt att även knyta rosetter på de vita stolsöverdragen. Här tycker jag att det gav ett fint och sobert intryck. Ibland kan det bli för mycket pyntat med rosetter. Ofta tänker man inte på att rosetterna bara syns när gästerna kommer in i lokalen därför när det blir varmt i lokalen under kvällen så åker kavajer och små jackor av och hängs då på stolsryggarna. Där kan ni spara både tid och pengar. Blomsterdekorationerna på de första bilderna har min samarbetspartner Sandra på Greenroom blommor & design gjort.

Här ser ni även att brudparet har hängt ett skirt tyg mellan väggbelysningen bakom honörsbordet. Det tycker jag alltid blir bra, speciellt om ni brudpar vill ha foton under middagen. Många gånger kan väggen bakom honörsordet vara ett fönster eller en tråkig vägg. Mitt tips är att ni tänker till lite där. Sedan är det alltid bra att i ett tidigt skede bestämma om hur mycket blommor det ska vara på honörsordet. I den här dukningen så tycker jag att blomsterdesignen är jättevacker på honörsbordet. Scrolla neråt så ser ni bilder på det.

Den här dukningen är från ett bröllop på Thorskogs Slott. Här har brudparet valt runda bord till gästerna och ett avlångt bord som honörsord samt en lägre blomsterdekoration med en krona över för att få till en liten höjd. Frågan om vilken form på borden ni ska ha är individuell samt beroende på festlokalens befintliga möblering. Personligen så tycker jag om runda bord. Som fotograf blir det roligare att fotografera och det blir mer djup i bilderna samt att min upplevelse från bröllop där middagsgästerna suttit vid runda bord har varit mer avslappnat.

Dukningen som jag visar här nedan är från ett bröllop som jag fotograferade på Riddarhuset i Stockholm. Här är byggnaden och festlokalen så vacker. En fantastisk histioreskatt. Brudparet hade valt enkelhet i blomsterdekorationen. Det tycker jag var genialiskt eftersom rummet i sig med alla tavlor tar överhanden. Stilrent. Hade det däremot nu varit tomt på väggarna och att taket inte varit dekorativt så hade blomsterarrangemanget i mitten av borden försvunnit. Jämför med bilderna som kommer från ännu en dukning längre ner i det här inlägget. Hur ni vill att dukningen ska se ut beror alltid på hur mycket porslin det ska stå på borden så när ni börjar er planering av menyblad och bordsplaceringskort är det bra att i ett tidigt skede veta detta. Som ni ser här så har brudparet valt att inte dölja stolsryggarna på stolarna. Det gillar jag också i den här miljön. Stolarna stör inte elegansen eftersom festlokalen ser ut som den gör. Vad tycker ni?

Att täcka stolsryggarna eller inte är ofta en stor fråga. På bilderna nedan ser ni bröllopsdukningen från ett bröllop på Sundbyholms slott. Här valde brudparet att inte heller täcka stolarna. Blomsterarrangemanget här var rosor i en vas med vatten. Ur ett fotografiskt perspektiv så känns blomsterdekoren naken här tycker jag. Det är vackert, jag hade ändå velat ha mer höjd på blommorna så att bilderna fått mer dynamik. Det här är en viktig detalj därför ni brudpar får bilder på det som finns att fotografera.

Blomsterdekorationerna på den sista dukningen i det här inlägget liknar blomsterdekorationerna på dukningen från bilderna du såg i början. Det är min samarbetspartner Sandra på Greenroom blommor och design som även gjort blomsterdekorationen till det här brudparet. Den här gången är festlokalen Stadshotellets festvåning i Västerås och brudparet hade istället för guld valt silver i färgtemat och istället för guldstenar i vaserna har Sandra här dekorerat med silverstenar och i själva blomsterarrangemanget pyntat med små silver detaljer. Sedan när det kommer till saker på borden förutom menyblad, bordplaceringskort och porslin så dekorerade bruden med små spegelglashjärtan med deras initialer, en träkorg med svenska snapsar då brudgummen och de flesta gästerna kom från England. Det är alltid roligt när ni brudpar gör något personligt av dukningen oavsett om det är en vintagedukning eller en elegantare dukning. I sista avsnittet om dukning 5 visar jag er dukningar från partytält utomhus och hur ni kan förvandla enklare församlingsgårdar till tuffare festlokaler.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *