Martin Adler Ögonblick

Martin Adler Ögonblick heter en Utställning som just nu visas på Konstmuseet i Västerås. En utställning som berör. Martin Adler var en krigsreporter, fotograf och filmare som dokumenterade just det där ögonblicket som många av oss människor i västvärlden aldrig sett eller upplevt. Genom Martins bilder får vi ta del av en grym värld utanför vår trygga tillvaro. Är det kanske just det som drev Fotografen Martin Adler, att berätta en historia där närvaron ligger kvar. Göra oss medvetna om hur världen ser ut utanför vår bekvämlighets zon. Ögonblick. På ett ögonblick förändrades även Martins liv. Ett skott i Mogadishu.
MartinAdler-ögonblickMartin Adler var inte bara en skicklig dokumentärfotograf. Martin var även en vän till många, familjefar och älskad man. Nu saknad av sina nära. Martin efterlämnade en ovärdelig skatt i bilder, filmer och minnen. En del av de får vi ta del av på utställningen som Katarina Adler i samarbete med Västerås Konstmuseum nu visar. En utställning som jag hoppas kommer att få många besökare. Samt att den visas runt om i Sverige. Journalist Rolf Porseryd som var med och invigde utställningen igår på Konstmuseet tryckte på en önskan om att utställningen skulle gå vidare utomlands. Det får vi tro att den gör. Martin Adlers livsverk är viktigt att visa. Katarina Adler har berättat för mig att Martin ville göra en bok med sitt material. I samband med utställningen går Martins önskan i uppfyllelse. Boken heter : Martin Adler Moments. En bok som väcker tankar. Glöm inte att klicka på READ MORE knappen för att se fler bilder från utställningen.
MartinAdler-Västerås-KonstmuseumKatarina Adler, Västerås Konstmuseum, Lindkvistfotlab AB, Ann-Christine Khil, Anneli Pettersson, Amala + Kamala, Åtta.45. m.fl har gjort ett fantastiskt arbete med utställningen. Jag, Agneta Gelin är en Bröllopsfotograf, fd arbetskollega till Katarina, vän och betraktare, hoppas att ni genom mina bilder från utställningen blir nyfikna på Martin Adlers berättelser. Ögonblick. Två bilder grep tag i mig lite extra. Den ena bilden är på den lilla pojken som sitter ihopkrupen. När Martin gick fram och skulle försöka hjälpa pojken såg han att pojken var död. Det berättade min kollega Håkan Öqvist på ho-form.se för mig att Martin i sin tur berättat för honom. Den andra bilden som väcker starka känslor hos mig är bilden på den Indiska flickan som fått syra i ansiktet. Som sagt Martin Adlers bilder berör och varje bild berättar en historia. Var det den drivkraften hos honom som gjorde att han åkte ut i oroshärdar dit inte så många åkte, då har han lyckats. En tanke går till alla journalister runt om i världen som sätter sitt liv som insats för att vi för ett ”ögonblick” ska få bra nyheter. Tack Katarina, Isabella och Rebecca för att jag får visa detta på min blogg. Enjoy. Fotograf-AgnetaGelin-MartinAdler-ögonblickMartinAdler7MartinAdler7aMartinAdler8MartinAdler9MartinAdler10MartinAdler11MartinAdler12MartinAdler13MartinAdler14MartinAdler15MartinAdler16MartinAdler17MartinAdler18MartinAdler19MartinAdler20MartinAdler20aMartinAdler21MartinAdler22MartinAdler23MartinAdler24MartinAdler25MartinAdler26MartinAdler27MartinAdler28MartinAdler29MartinAdler30MartinAdler31MartinAdler32MartinAdler33MartinAdler34MartinAdler35


Kommentarer

2 svar till ”Martin Adler Ögonblick”

  1. Stunning. What a moving tribute to a great man and a great journalist, with whom I had the honour and pleasure of working. Martin is very much missed, but he leaves a striking legacy: his haunting photographs, now compiled in this beautiful book, and in the inspiration he gave to so many, all over the world. Including me.

  2. Thank you Jonathan Miller, i have forwarded your comment to the Adler family.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *