Model shoot Like a Silent bird

Det här var en spännande modellfotografering ute vid de coola träden i Strömsholm. Min illusion var att få modellen att likna en tyst fågel som skulle sitta blickstilla i trädet. Någon vecka innan fotograferingen var jag ute och rekognoscerade. Fann de här häftiga träden och tyckte de skulle bli perfekta. När vi kom ut till locationen så hade två av träden blåst sönder. Det ena hade vält och grenarna på det andra trädet hade blåst av. Nu var det inte säkert längre för modellen att sitta i trädet. Där och då var det bara att tänka om och improvisera. Det händer ofta att planen spricker när en fotografering pågår. Då gäller det att vara kreativ. Det här var en riktigt kylig dag vi jobbade på. Många tror att modellyrket är glamouröst. Modellerna sliter och får stå ut med mycket för att vi fotografer ska få våra bilder som sedan magasinen ska publicera. När jag började fotografera så åkte jag på många Workshops med Creative Adventure. Då var det Naturfotograferna Magnus Lindbom och Patrik Larsson som tillsammans hade workshops. Magnus Lindbom och Patrik Larsson är två fantastist duktiga Naturfotografer. Numera anordnar de workshops ensamma. Magnus har Creative Adventures och Patrik har Grand Image. Patrik har även gjort många bra filmer på Moderskeppet. Här kan ni se ett litet avsnitt om ljuset. Mycket av det jag lärde mig på deras workshops i landskapsfotografering använder jag mig av i modellfotograferingarna som jag genomför. För mig handlar allt om ljuset. Ibland använder jag mig av det befintliga ljuset och ibland av blixtljus. Här har jag använt Elincroms Quadra. Jag älskar dramatiska bilder och framförallt svartvita fotografier. När jag fotograferar ser jag bilden i svartvitt innan den ens har tagits. Mycket handlar om ljus och skuggor. Vad är det viktigaste för dig i ditt fotografi? Kommentaera gärna så kan det uppstå en intressant diskussion här på bloggen. Eller, vill du bli fotograferad av mig i en modelshoot? Maila mig: agneta.gelin@gmail.com Hair: Salong Ebes

Posted on by agni Posted in Black and White, Lighting, Mode, Model / Fashion, Porträtt / Portrait

One Response to Model shoot Like a Silent bird

  1. Pingback: Vintage feeling | Fotograf Agneta Gelin Västerås bröllopsfotograf företagsfoto

Add a Comment