Bröllopsfoto dukning 1

Reklamlänk: Kajplats9

Bröllopsfotografering dukning avsnitt 1 av 5

I några avsnitt här på bloggen så kommer jag att visa bilder på bordsdekorationer från riktiga bröllop som jag har fotograferat. Pinterest, bröllopsbloggar och bröllopstidningar är för många som ska gifta sig stora inspirationskällor, även för mig som bröllopsfotograf inspireras jag av de källorna. Det som dock är viktigt att komma ihåg är att många av de vackra bilderna som inspirerar oss är stajlade tillställningar. I verkligheten kan det bli något helt annat när era bilder levereras. Allt beror på hur mycket eller lite ni själva har dekorerat lokalen och dukat borden. Vissa av er brudpar har en budget där det går att leja bort den delen och andra inte. I de här blogginläggen kommer jag att ge er små värdefulla tips som kan underlätta för er alla så att ni blir nöjda med slutresultatet och det är förstås bilderna som kommer förvalta era minnen från den stora dagen D under en längre tid.

bröllopsfest-tullhuset-västerås

Något att tänka på: Jag som fotograf dokumenterar er lokal utifrån hur den ser ut på bröllopsdagen om detta är en viktig del i er bröllopsfotografering. Så som den är dekorerad och borden dukade då är det som blir på bilderna. Har ni då fastnat för några fantastiska bilder från Pinterest men inte dukat eller dekorerat just så som er vision är, ja då blir inte bilderna till er tillfredsställelse. Detta kan låta banalt och oviktigt.

För många år sedan åkte jag till England på en Workshop för bröllopsfotografer. Träffade massor av trevliga kollegor från olika länder. Där diskuterades detta mycket. Sedan dess tycker jag att det är viktigt att informera er brudpar om detta och efter flera års erfarenhet av att ha arbetat som bröllopsfotograf så har det visat sig att det är uppskattat av mina tidigare brudpar.

Ofta så är det bra att ha ett genomgående tema när ni planerar bröllop.
Det blir enkelt när ni kommer till delen då ni ska planera bröllopsmiddagen, borddukningen och dekorera lokalen. Det spar massor av er tid, även pengar.

Vilket porslin väljer vi? Ingår det i avtalet med cateringfirma? lokalen?
Vill vi ha det? Vad kommer allt att kosta?
Vilken stil tycker vi om?
Klassikt, vintage, bohemiskt, romantiskt, trendigt, stilrent?
Vilken lokal ska vi använda? Är den vacker i sig eller behöver den en hel makeover?
Många frågor dyker upp som ni inte har tänkt på. Dessa kommer jag skriva mer om i ”bröllopsfoto dukning avsnitt 2”

tullhuset

Bilderna som ni ser i det här blogginlägget är från ett bröllop där brudparet lagt ner lagom med tid på dukningen och dekorationen då lokalen i sig är vacker och fint möblerad från start. Stilrent, elegant och enkelt. Brudparet valde en miljö där de inte behövde lägga ner alltför mycket tid och pengar på väggar, belysning eller stolsöverdrag eftersom lokalen redan är inredd på ett sofistikerat sätt. Brudparet valde att ha sin bröllopsfest i festvåningen på kajplats9 i Tullhuset.
bordsdekorationer-bröllop

Är du man och brudgum då kanske du blir trött och matt redan här? Då vill jag bara påminna dig om att din brud säkert har drömt om den här dagen i hela sitt liv och säkert sytt bröllopsklänningar till sina barbie dockor, valt brudklänningar i dataprogram samt även turats om vem som ska få vara brud vid ett flertal gånger när hon var en liten tjej och lekte med sin bästa kompis som vem vet, kanske är tärna på ert bröllop. Din blivande brud har säkert även dekorerat födelsedagstårtor, dukat fint till dig och era vänner? Det är en del av henne du älskar och har friat till så rusta dig med tålamod så ska du se att din brud kommer göra vad somhelst för dig när du är med och tar del av hennes visioner: the fairytale. En del av planerandet är också en del av att leva och utvecklas tillsammans. Enjoy.


Kommentarer

2 svar till ”Bröllopsfoto dukning 1”

  1. […] Detaljer är viktiga när ni planerar inför bröllop. I mitt först blogginlägg om dukning ”bröllopsfoto dukning 1” skrev jag att många brudar sitter och tittar på Pinterest och hämtar inspiration därifrån. Det […]

  2. […] lugn och ro njuta av sina förberedelser. Ni kan se bilder från det i mitt första blogg avsnitt : Bröllopsfoto dukning 1 4. Karin och Jesper gifte sig på en strand. Bruden hade sytt sin klänning själv, plockat […]

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *